niedziela, 1 marca 2015

Gotowanie po studencku: Penne z pieczarkami i rucolą



Kolejne danie z serii szybkich i bezproblemowych. Doskonałe na błyskawiczny obiad czy posiłek do pracy/szkoły. Do tego bardzo smaczne i pożywne.

Składniki:
  • makaron penne w ilości dla dwóch osób (u mnie pełnoziarnisty)
  • 8 średnich pieczarek
  • ½ szklanki śmietany kremówki 30%
  • 3 garście rucoli
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • pieprz, sól, zioła prowansalskie
Makaron ugotować. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na tłuszczu aż do zarumienienia. Dodać kremówkę i słonecznik, smażyć, aż całość zgęstnieje. Dołożyć rucolę i dalej smażyć, aż podwiędnie i zacznie się robić miękka. Wymieszać z przyprawami i makaronem.

Przepis bierze udział w akcji:
Zastąp słoik pysznym daniem - III edycja
Ewka



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...