sobota, 12 października 2013

Pasta jajeczna II





Kolejna odsłona pasty jajeczne. Tym razem z dodatkiem musztardy, która fajnie podkreśla smak pasty. Prościej się już chyba nie da. Polecam na kanapkę z innymi dodatkami. Przepis znaleziony dawno temu w Kuchni polskiej i zmodyfikowany.


Składniki na słoiczek od chrzanu (180g):

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 duże plasterki dowolnego sera żółtego (najlepiej ostrego)
  • 2 łyżeczki musztardy 

Jajka i ser podzielić na mniejsze części. Wrzucić razem z musztardą do malaksera lub zmiksować blenderem na w miarę gładką masę. Przechowywałam w lodówce 4 dni, nie wiem czy można dłużej.


1 komentarz:

  1. uwielbiam pastę jajeczną, ale z żółtym serem nigdy nie próbowałam, więc sądzę, że muszę to zmienić! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...