poniedziałek, 9 września 2013

Meksykańskie naleśniki



 
Ciekawy pomysł na urozmaicenie zwykłych naleśników. Następnym razem dodałabym jeszcze czerwonej fasoli albo kukurydzy. Zdecydowanie polecam dla fanów tego typu smaków.

Składniki na 10 naleśników:

  • 10 cienkich naleśników
  • 250 g mięsa mielonego (dowolnego)
  •  ½ czerwonej papryki
  • 1 mała cebula
  •  kminek mielony na końcówce noża
  • 1 łyżka papryki mielonej
  • szczypta chili
  • sól
  • 3 małe pomidory
  •  ser żółty
Paprykę i cebulę pokroić na drobną kostkę, podsmażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Do warzyw dodać mięso, chwilę podsmażyć i dorzucić pomidory. Smażyć do momentu aż warzywa będą miękkie a pomidory całkowicie się rozpadną i powstaly z nich sos odparuje. Doprawić solą i pozostałymi przyprawami. Ser żółty zetrzeć na tarce. Na każdym naleśniku układać po 1-2 łyżki farszu, posypywać serem i zwijać w rulon. Można podawać z ketchupem.
Przepis bierze udział w akcji:
Warzywa psiankowate 2013

Paprykujemy 4
Ewka



3 komentarze:

  1. Często robię naleśniki z podobnym farszem - są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich naleśników jeszcze nie jadłam. Coś a'la tortille ;) Z pewnością pyszota.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To samo sobie o nich pomyślałam i nie spodziewałam się takiego efektu. Naleśniki chociaż tańsze ;)

      E.

      Usuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...