sobota, 3 sierpnia 2013

Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką



Kolejna imieninowa sałatka. Bardzo szybka i nie wymagająca zbyt dużego nakładu pracy. Naprawdę polecam, jedna z moich ulubionych.

Składniki na 2 miseczki:
  • ok. 10 dużych rzodkiewek
  • 500 g pieczarek
  • ok. 25 dag sera żółtego
  • 6 jajek
  • 1 średni por (biała część)
  • 1 łyżka śmietany/gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz, sól
Pieczarki pokroić na drobno, ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i odcisnąć. Rzodzkiewki i jajka również pokroić na drobno, ser w kostkę a por na 4 części i potem w plasterki. Wszystko wymieszać, doprawić i dodać jogurt z majonezem. 

Ewka



2 komentarze:

  1. podoba mi się zwłaszcza, że jest z porem! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś robiłam ją w ten sposób, że rzodkiewki i pieczarki tarłam na tarce o dużych oczkach, ale puszczały dużo wody i sałatka wychodziła taka rozciapana trochę. Krojenie w kostkę jest o wiele lepszym wyjściem.

    E.

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...