sobota, 8 grudnia 2012

Francuskie rogaliki z czekoladą


Kolejny przepis z tych najulubieńszych, czyli łatwo, szybko i pysznie:)

Składniki: 
  • ciasto francuskie
  • ulubiona czekolada
  • żółtko
Z ciasta francuskiego wyciąć średniej wielkości trójąciki. U podstawy ułożyć 1/2 kostki czekolady, zwinąć w rogalika i posmarować rozbełtanym żółtkiem. Piec do zarumienienia ciasta, około 20-25 minut w temperaturze 200-220 stopni.
Smacznego!

Aga

2 komentarze:

  1. robię dosłownie tak samo:) wychodzą mega pyszne:) tylko, że ja smaruję je nutellą albo rozpuszczam tabliczkę czekolady:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto francuskie jest fantastyczne, bo można nafaszerować go każdym ulubionym dodatkiem :)

      Usuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...